Amikor másfél éve bemutatkozott a Range Rover aktuális generációja, az egész világ a csudájára járt, mint a szakállas nőnek: a böszme autó akár négyszáz kilóval volt könnyebb, mint közvetlen elődje. Ez persze még mindig 2,2 tonnát jelent, tehát továbbra sem harmatsúlyú a járgány, a gyártó mégis újra és újra visszakanyarodik ehhez az egyébként valóban nem mindennapi teljesítményhez.

Mivel idén 45 éves a Range Rover, adta magát, hogy a kettőből valami különlegeset hajtogassanak. Ezt pedig szó szerint lehet érteni, amit ugyanis kitaláltak, teljességgel páratlan, és építészeti ismeretekkel nem rendelkező átlagember számára felfoghatatlan is.

Egy ötméteres papírhidat építettek ugyanis, méghozzá ragasztás nélkül, és ezen a szerkezeten ment át lépésben egy Range Rover, volánjánál a cég helyi vezetéstechnikai programjának főinstruktorával.

A hidat építő Steve Messam elmondta, hogy papírból gond nélkül szokás olyan szerkezeteket építeni, ami elbírja az ember súlyát, de ilyen léptékű projektet még sem ő, sem mások nem kíséreltek meg. A híd három nap alatt épült fel, 54390 darab papírlap felhasználásával

Száz szónak is egy a vége: nézd meg saját szemeddel a bravúrt.