Hibátlanul működött a robbanás közben az a szegedi CNG-kút, ami még október közepén robbant fel. A detonációt egy olyan autós okozta, aki házilag barkácsolt póttartályokat a kisteherautójába – írja a délmagyar.hu
Nem a kútfej, hanem egy ön- és közveszélyes autós járműve robbant fel októberben a Vásárhelyi Pál utcában – jelezte egy neve mellőzését kérő olvasó. Korábban a katasztrófavédelem azt a tájékoztatást adta, hogy felrobbant az egyik kútfej egy furgon feltöltése közben a DAKK Zrt. autógáz-töltőállomásán a szegedi Vásárhelyi Pál utcában. A robbanásban egy ember súlyosan, kettő könnyebben sérült.
A délmagyar.hu informátora szerint – aki a baleset körülményeit állítólag jól ismeri -, a robbanás estéjén egy hivatalosan CNG üzemre átalakított Fiat Ducato állt meg a kútnál tankolni. A kutas nekilátott a tartályok feltöltésének, de pár másodperc múltán robbanás történt. A kamerák tanúsága szerint a Fiatból egy gáztartály kitört, a kútkezelőt a nyomás több méterre eldobta. 
A detonációtól szétnyílt kisteherautóban további két gáztartályt is láttak, egyik sem a szabályoknak megfelelően került a járműbe. A hivatalos gázüzem mellé három tartályt is bekötöttek, hogy minél többet tudjon a furgon futni földgázzal.
Ezeknek a tartályoknak állítólag már évek óta nem volt a nyomáspróbája, hivatalosan leselejtezték őket. A további felhasználást megakadályozandó a végzáró dugót is eltávolították, amit a lap szerint az új tulajdonos kisipari módszerekkel pótolt.
A 250 bar nyomás alatt lévő eszköz a detonációt követően a furgon ajtaját leszakította, oldalát felhasítva a vastetőn is átpréselte. A gázkút biztonsága csillagos ötös volt, a robbanást követően a rendszer 1 másodperc alatt leállt. A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a nyomozás foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indult a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Itt a lista a miniszterek totálkárosra tört autóiról!