Magyar találmány óvja a várandós sofőröket és a kis pocaklakókat 1
Egy hasznos, de rendszerint rosszul alkalmazott koncepciót gondolt teljesen újra egy magyar feltaláló. Az eredmény a Scamp, egy világszerte egyedülálló termék maximális védelemmel, funkcionális és minőségi TÜV-minősítéssel.

Most ez tényleg jó? Azt mondtad, nekünk nem kell ilyen, most mi van? – tol orrom elé egy kismamáknak szóló weboldalon megjelent cikket a párom. Mi már végeztünk a családalapítással, pont annyi van, amennyivel elbírunk. A szűk baráti körben azonban hamarosan több baba is érkezik, nyakunkon a karácsony, szóval remek ötlet volna egy övlehúzó. Pláne, hogy a miénk már eléggé használtas állapotban van, nem a legszebb ajándék.

Valós piaci hiányt pótol

Kivéve, hogy eddig nem láttam olyat, ami működik.

A koncepció elvileg nagyon egyszerű. Biztonsági öv nélkül nem ülünk autóba, ez alaptézis. Csakhogy amint növekszik a várandós nők pocakja, úgy válik egyre kellemetlenebbé a csípőöv nyomása. A tartozékpiac rég kitalálta a megoldást, de félmunkát végeztek: az eddig ismert övlehúzók, amelyek elemelik a kismama hasától az övet, nem csak macerásan használhatók voltak, de elvileg praktikusnak szánt, gumírozott pántjuk nem csak az idő múlásával nyúlt ki, hanem balesetben sem nyújtotta azt a fix, kiszámítható tartást, ami a biztonságnak legalább az ígéretét hordozta volna.

Magyar találmány óvja a várandós sofőröket és a kis pocaklakókat 2Ötféle árnyalatban kapható a Scamp, ez az egyedülálló magyar találmány

Nem csak a vezess.hu szerkesztőségében dolgozó, kritikus apukák ismerték fel ezt a súlyos hiányosságot, hanem egy magyar feltaláló, Vas Gábor is. Ő pont annyit változtatott az alapelven, hogy ne csak vadonatúj, hanem egy átgondolt, működő, biztonságos és tartós terméket tehessen le elénk az asztalra.

Kiemelkedő minőség

Mennyiben más tehát ez az új termék?

A tél közeledtével talán nem tűnik fontosnak, de akinek nyáron volt szerencséje hallgatni várandós párja panaszait, tudja: mindent utálunk, ami izzad, tapad, melegít. A Scamp ezek egyikét sem csinálja, köszönhetően a jóféle légáteresztő huzatanyagnak. Ez, valamint a komponensek mechanikus ellenállása hozta a Scamp terméknek a minőségi TÜV-minősítést.

Aztán ott van a rögzítés: az öv rögzítő szerkezetével kevesebb a macera, biztonságosabb és gyorsabb a rögzítés. Állítható méretű csat tartja a helyén a Scamp távtartó elemét, így nem kell minden alkalommal a növekvő pocak alatt amúgy is láthatatlan alkatrészekkel ügyeskedni.

Eddig a kényelmi funkciók, amelyek a használati élményt igyekeztek egy magasabb dimenzióba emelni. Most lássuk a férfiszemmel (és egy babát váró ‘anyaoroszlán’ szerint is) mindennél fontosabbat: a biztonsági teljesítményt.

Világszerte egyedülálló funkcionalitás

A gumírozott elem kiváltásával az övterelő kiszámítható, programozott módon viselkedik, nem mozdul el a hason, ütközésnél is ott marad, ahová igazítottuk, függetlenül a használó méretétől. Ez  a megvalósítás eredményezte a jelenleg piacon lévő hasonló termékekhez képest egyedülálló módon a funkcionális TÜV-minősítést.

Ja, egyébként több színben kapható, ha ez számít, hamarosan pedig meglesz a globális szabadalom, és onnantól világszerte a magyar Scamp vigyázhat a várandós anyukák (és párjuk) legféltettebb kincsére.