Ritkán van ekkora szerencséje az autórajongóknak: egy még meg nem jelent, álcázott autót annak ihletadó nagy testvére mellett tudtak lefotózni. A mélygarázsban készült képek árulkodóak: a jövőre piacra lépő, új generációs E-osztály egyértelműen hasonlít az S-Klasséra, és talán külön-külön össze is téveszthetők, ám egymás mellé rakva már kibuknak a különbségek.

Egészen más ívet fut be a csomagtartó, módosulnak a hátsó lámpatestek, és a C-oszlop sem azonos.

Így mutat az S-osztály mellett az új Mercedes E-osztály 2 Elölről szemlélve a meredekebb hűtőrács és az alapjaiban azonos felépítésű lámpatest eltérő részletmegoldásai tűnnek fel.
A lendületes ívű műszerfal egyes elemei – a kijelzők, a kezelőszervek – biztosan az S-osztályból származnak majd, ahogy a vízszintesen tagolt, kétszintű elrendezés is megmarad.

Ahol az E-osztálynak nem kell kuncsorognia a nagy testvértől, az a vezetőtámogató technológiai arzenál: az iparág hétmérföldes léptekkel halad előre, így vélhetően számos olyan megoldás lesz majd, amelyet az E-osztályon vezet be a Mercedes, és utána emeli át zászlóshajójába.

Így mutat az S-osztály mellett az új Mercedes E-osztály 3 Magától értetődőnek tűnik az autonóm vészhelyzeti elkerülő rendszer (robotfékkel és -kormányozással), a biztonsági övbe integrált légzsák, az éberségfelügyelet, míg az újdonságok sorában teljesen önjáró parkoló funkció, illetve az autó és az út menti infrastruktúra (pl. jelzőlámpák, táblák) közötti kommunikáció ígérkezik nagy dobásnak.

Az új generációs E-osztály 2016 januárjában, Detroitban debütál, piaci forgalmazása egy éven belül várható.

Forrás: Indian Autos Blog