A fényhíd működik, kék LED-ek villognak a szélvédő mögül, a sziréna hangja vérfagyasztó

A fényhíd működik, kék LED-ek villognak a szélvédő mögül, a sziréna hangja vérfagyasztó

A baleset Pusztaszeren, a Kossuth és a Felszabadulás utca kereszteződésében történt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a román kisbusz nem adott elsőbbséget egy személyautónak és összeütköztek. Az ütközés következtében a gépkocsi az út menti árokba csúszott és kidöntött egy villanyoszlopot. A balesethez a kisteleki katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket és értesítették a helyi áramszolgáltató szakembereit, majd megkezdték a műszaki mentést.
Az autóban egyedül utazó csongrádi asszony a helyszínen életét vesztette, a román kisbuszban 15 ember sérült meg. Az érintett útszakaszon teljes útlezárás van, a rendőrség a forgalmat a környező utcákba tereli. A baleset körülményeit a Kisteleki Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja. 
A helyiek szerint a kisbusz eltévedt, valójában az 5-ös úton akart Budapest felé menni. Valószínűleg ezért sem tudta, hogy a kereszteződésben nincs elsőbbsége.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkból tartottak Budapestre a románok – tudtuk meg megbízható forrásból. A helyiek elmondták, hogy a kereszteződést Ópusztaszer felől rázóbordák is védik, ami azt jelenti, hogy vastag, az út síkjából kiemelkedő csíkok figyelmeztetik az autósokat arra, hogy a kereszteződésben nincs elsőbbségük. Úgy tudjuk, ezt pont a maihoz hasonló balesetek miatt építették meg. Azt hallottuk, hogy a baleset áldozata egy csongrádi nő, aki a helyiek állításával szemben nem tudott kiszállni az autóból, hanem kirepült.

A balesetnek négy súlyos és tíz könnyebb sérültje van, 8 embert a kecskeméti kórházba, hetet pedig Szegedre szállítottak a mentők.” – írta a delmagyar.hu