A kecskeméti rendőrök november 7-én, hajnali két órakor észlelték, hogy egy autó a Bocskai utcából a “Kötelező haladási irány” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva jobbra kanyarodott a Budai utca irányába. A rendőrök intézkedni akartak a szabályszegővel szemben, aki azonban a járőrautó megkülönböztető fény- és hangjelzése ellenére nem állt meg, és nagy sebességgel továbbhajtott a belváros irányába.


Az autós menekülése közben számos szabálysértést követett el, több piros lámpán is áthajtott. A sofőr végül a Nagy Lajos király körúton állt meg, majd az autóból kiszállva megpróbált elfutni.

A kecskeméti K. Dániellel szemben – aki nem volt ismeretlen a rendőrök előtt – felmerült az ittasság gyanúja, amelyet a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív eredménye is alátámasztott. A további mintavételre előállított 22 éves férfi vezetői engedélyét elvették, és vele szemben szabálysértési, valamint – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – büntetőeljárást indítottak.