Három eszement tanulmánnyal készül a jövő héten nyíló SEMA tuningkiállításra a Kia. Egyikről sem áll rendelkezésünkre túl sok információ (helyesbítünk: semmi konkrétumot nem tudunk róluk), de puszta létezésük is elég ahhoz, hogy könnybe lábadjon a szemünk örömünkben.

PacWest Adventure Sorento

Új generációs kiadásában már inkább szabadidőjármű, mint málhás öszvér a Sorento. Nem úgy ez az extrém gyári átépítés, amely mocsárjáró, homokdűne-faló, siratófal-kaptató szörnyet varázsolt a összkerékhajtású autóból.

Kia Forte Koup Mud Bogger

Ha a Sorento valódi terepjáró, amivel komoly akadályokat küzdhetünk le, a Kia decens kompakt kupéja, ami eddig pályaversenyautóként öregbítette a márka hírnevét maga a megtestesült céltalan hedonizmus. Gigantikus, ballonos kerekeivel, kerékív-szélesítéseivel, bukókeretével és Sparco versenyüléseivel mintha egyenesen a Mad Max világából lépett volna elő. Autókrossz versenygépnek sem rossz egyébként, de mi megtartanánk hobbijárgánynak.

Kia Optima Cabriolet

Európában senkit nem érdekelne egy középkategóriás kabrió, na de ez az USA, ahol egészen más igények, értékek és anyagi keretek érvényesülnek. Az öngyilkos ajtók csodálatosak, a babakék fényezés, a bizsufelnik és a sűrűn szőtt hűtőmaszk ízlés kérdése.