Legalább 42 halottja van egy autóbusz-balesetnek Franciaországban. A busz teherautóval ütközött Bordeaux közelében, Puisseguin városa mellett pénteken – közölte a francia rendőrség. A buszon főként idős emberek utaztak. 
A két jármű egy kétszer egysávos mellékúton rohant egymásba. A rendőrség közlése szerint a jármű kigyulladt, ezért rendkívül sok az áldozat. Az autóbuszban 49-en utaztak, közülük 41-en vesztették életüket, a kamion sofőrje is meghalt a balesetben.
Néhány embernek sikerült kimenekülnie az égő buszból, de az nem ismeretes, mennyire sérültek meg. A francia hírtelevíziók szerint csak három ember élte túl sértetlenül a balesetet. 
    
A busz nem sokkal a baleset előtt, péntek kora reggel indult egy közeli településről, és a dél-franciaországi Landes megyébe vitte kirándulni a helyi idősek klubjának a tagjait. Szemtanúk az I-télé francia hírtelevíziónak elmondták, hogy a baleset egy nagyon veszélyes kanyarban történt. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a mentők és a tűzoltók.
    
Franciaországban 1982-ben nem volt ilyen súlyos baleset. A Görögországban tartózkodó Francois Hollande államfő és vezető politikusok is kifejezték együttérzésüket. Bernard Cazeneuve belügyminiszter és Alain Juppé volt külügyminiszter, Bordeaux polgármestere jelezte, hogy elindult a helyszínre.
(nyitóképünk illusztráció)