Az időjárás változásának a közúti közlekedésre gyakorolt hatására hívták fel a gyermekek és általuk tanáraik, szüleik figyelmét a tatabányai rendőrök pénteken. 
A gyerkőcök játékos formában ismerkedhettek meg a balesetmentes közlekedés alapvető szabályaival. Ajándék járt annak az iskolásnak, aki fel tudta sorolni a kerékpár kötelező tartozékait, vagy hiba nélkül teljesítette a Vértes Agorája előtti téren felállított ügyességi pályát.
Reméljük, más településeken szerveznek ilyen napot a gyerekeknek.
És miért hasznosak az ilyen akciók? Mert a kerékpár használatához nem kötelező a KRESZ legalapvetőbb ismerete sem Magyarországon, holott a biciklisek ugyanúgy részesei a forgalomnak, mint bármilyen más jármű. Sőt, ők vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben a gépjárművekkel szemben.
Durván 20 évvel ezelőtt még az általános iskolákban, technikaórán volt KRESZ-oktatás, és emlékszem, dolgozatot is kellett belőle írni. Fakultatívan pedig akár a  segédmotoros kerékpár vizsgát is le lehetett tenni. Ma már ez szinte teljesen kikopott az iskolákból, pedig legalább annyira fontos, mint az egyszeregy.