Ha egy autó vételárát felszorozzuk a modellből valaha épített példányok számával, megkapjuk az adott típus által képviselt összértéket. Ilyen elemzést ugyan még sehol nem láttunk, pedig érdekes statisztikák jöhetnének ki belőle. Például hogy az egyik népszerű internetes aukciós oldalon feltűnt, meseszép Ferrari-ritkasághoz kifejezetten olcsón juthatunk hozzá.

A 9 millió dolláros (2,5 milliárd Ft) villámár ugyan meredek, és alighanem az egyik legmagasabb, amit az eBayen valaha meghirdettek, de ha belegondolunk, hogy a Ferrari Thomassimából mindössze három épült, és abból az első megsemmisült, a harmadik pedig a gyári múzeumban éli öreg napjait (és ahogy az alábbi videó is mutatja, teljesen más arányok jellemzik), hirtelen megváltozik a leányzó fekvése.

Az 1967-es gyártású Thomassima az amerikai származású, Modenába rendkívül kalandos úton elkerült Tom Meade munkája (a galériában az egyik fotón ő látható a Commendatore, azaz Enzo Ferrari oldalán). A kompromisszumokat nem ismerő autót a 250 GTO 12-hengeres blokkja hajtotta, dizájnját a 330 P4 versenyautó ihlette, és ahogy az alábbi kép is mutatja, koncepciója messze állt a gran turismo fogalmától (értsd: iszonyú kényelmetlennek tűnik.)

Az eladásra kínált példányt jelenlegi tulajdonosa hét év megfeszített munkájával teljes körűen, korhűen felújította. A 9 millió dolláros ár ehhez képest tényleg nem is tűnik meredeknek, de van ennél jobb hír is: az eladó hajlandó megfontolni a villámárnál alacsonyabb ajánlatokat is.