Tovább bővült a hazai villanyautó-töltőhálózat, miután két gyorstöltőt helyeztek üzembe szerdán a Budai várban. Az egyik az  I. kerületben a Várbazár garázsában, a másik a Lovas úti parkolóban kapott helyett, az ABB szállította őket.

Több szabvánnyal is kompatibilis az 50 kW-os egyenáramú gyorstöltő állomás, így a CCS, a CHAdeMo és az AC csatlakozási szabványt egyaránt támogatja. A töltő átlagosan 15-30 perc alatt képes menetkészre feltölteni a megfelelő csatlakozóval ellátott elektromos autó akkumulátorát.

Ingyen tankolhatnak a villanyautósok a Budai várban 2

Töltőoszlopok telepítése villanyautóknak: Befektetés a jövőbe! Erre költeni kötelesség, a töltőpontok építésének finanszírozása nagy lökést adhatna a villanyautók terjedésének.

Minden ABB töltőt internetalapú kapcsolódó szolgáltatásokkal látnak el, hogy az üzemeltető könnyen össze tudja kapcsolni a töltőket különböző szoftverrendszerekkel, mint például back-office, fizetési vagy smart grid rendszerek. Ez a funkció lehetővé teszi a távfelügyeletet, a testre szabott hibadiagnosztikát és javítást, valamint a szoftverfrissítést és fejlesztést.

A villámtöltőket egy speciális töltőkártyával díjmentesen használhatják az elektromos autók tulajdonosai, de az önkormányzat a polgármester ismertetése szerint megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy a Jedlik Ányos-terv részeként hosszabb távon is ingyenes maradhasson a villanytankolás a kerületben.