Bezárják azt az üzemet, amely a kezdetektől a Dodge Viper fészkéül szolgált, és a jelek szerint sehová nem költözik át a hatalmas sportautó manufakturális gyártósora, derült ki az Allpar.com jelentéséből.

A detroiti Conner Avenue-n lévő üzemben a cégcsoport kisszériás, különleges járművei készültek immár csaknem 20 éve: 1996-ban indult be itt a Viper gyártása, majd egy évvel később a szomorúan rövid életű Chrysler (később Plymouth) Prowler is itt látta meg a napvilágot.

A Dodge Viper SRT10 és annak 600 lóerős, V10-es motorja kézi erővel készül az üzemben; a többi alkotóelemet máshonnan szállították ide.

A gyárba csak a legkiválóbb munkásokat vették fel, azok is több hónapos extra kiképzést kaptak az itt folyó munkára. Az üzemben nem a hagyományos módon folyik a gyártás: a 200 méteres összeszerelő soron 26 ponton áll meg a szalag, akár háromnegyed órára, amíg elvégzik az aktuális feladatot. Amit azonban megcsináltak, az meg van csinálva, a későbbi korrekciók elhagyhatók.

A legszebb a történetben, hogy a Vipernek, amely technológiai kísérleti járműként kezdte pályafutását, már rég meg ki volna halnia: alkotói soha nem gondolták, hogy a félelmetes szörny két évtizeden át tartja izgalomban az autós világot.