Ne törölj ablakot, mert kigyulladhat az autód (mondja amerikai ügyfeleinek a GM) 2 Szinte kizárólag az észak-amerikai piacokra gyártották azokat a Buick Enclave, Chevrolet Traverse és GMC Acadia modelleket – szám szerint 31 685 darabot -, amelyeknél a gyárban hibás alkatrészt észleltek.

Ezek villanymotorja zárlatos lehet, aminek következtében az alkatrész megolvadhat, füstölhet vagy ki is gyulladhat. A cég megkezdte a visszahívást, de addig is arra kéri az érintetteket, hogy ne használják az ablaktörlőt.

Ne törölj ablakot, mert kigyulladhat az autód (mondja amerikai ügyfeleinek a GM) 3 Szerencsére ők nincsenek sokan: mindössze 6400 hibás autót adtak el (idén augusztusi és szeptemberi gyártással), a többi a kereskedésekben várja a sorsát.

A három érintett modell műszakilag teljesen azonos (Lambda padlólemez), az 5,12 méteres luxus-szabadidőjárműveket az Egyesült Államokban és Kínában gyártják. Európában nem forgalmazzák őket, közvetlen műszaki rokonnal nem rendelkeznek. A széria különlegessége, hogy a világon először ezek a modellek kaptak a két első ülés közé beépített, a vezető és az utas összefejelését megakadályozó középső légzsákot.