Közúti veszélyeztetés és cserbenhagyás miatt is felelnie kell egy 23 éves férfinak, aki szabálytalan közlekedésével több kilométeren keresztül fékezésre kényszerítette a mögötte haladó autó vezetőjét, majd miután összeütköztek, megállás nélkül elhagyta a helyszínt.

Az eset szeptember 29-én éjszaka történt, de a rendőrség most számolt be róla. A sértett nő Kiskunmajsa irányába haladt az 5402-es számú úton, amikor az előtt haladó személygépkocsi többször, indokolatlanul fékezésre kényszerítette.

A 24 éves nő megpróbálta megelőzni, de az ismeretlen sofőr azonban mindig úgy gyorsított, hogy megakadályozza a manőver befejezésében. Egy szemből érkező tehergépkocsi miatt a sértett vissza akart térni a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávba, amelynek során összeütközött a vádlott személygépkocsijával.  Az anyagi kárral végződő baleset után az ismeretlen sofőr megállás nélkül elhagyta a helyszínt.

A bejelentést követően a rendőrök gyanúja egy Volkswagen Golfra terelődött, amelyet Kiskunmajsán egy parkolóban megtaláltak és lefoglaltak. Használója néhány órával később, a gépkocsija eltűnése miatt személyesen jelent meg a Kiskunmajsai Rendőrőrsön.

A 23 éves K. Róbertet gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, melynek során beismerte tettét. A férfi az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

Reméljük jó ideig nem kapja vissza a jogosítványát!