A Ford felmérése keretében kétezer gyereket kérdeztek meg Európa-szerte, és kiderült, hogy 66 százalékuk szerint a szülők idegesítően viselkednek az autóban. A kutatás arra kereste a választ, hogy mit szeretnek a gyerekek egy autós utazásban, és mi zavarja őket ilyenkor a legjobban. Országonként meglepően eltérő válaszok érkeztek.
Az éneklő szülőket az angol gyerekek viselik el a legnehezebben: 39 százalékuk szerint ez a legidegesítőbb dolog. Egyedül a francia gyerekek szerint létezik ennél is zavaróbb jelenség utazás közben, ők az átlagnál kétszer gyakrabban panaszkodtak arra, hogy szüleik szidják a többi autóst.
Európában a gyerekek 61 százaléka mondta azt, hogy anyu és apu általában idegesen vezet, és “csúnya szavakat” használ. Közülük is a francia szülők a legrosszabbak: 74 százalékuk káromkodik vezetés közben, míg Olaszországban csupán a szülők 39 százaléka jön indulatba ilyenkor. 
Az unatkozó gyerekek az “Ott vagyunk már?” kérdést teszik fel leggyakrabban (63 %). Az angol és olasz gyerekek hajlamosabbak ilyenkor megkérni aput és anyut, hogy rakjanak be valamilyen zenét.
A gyerekek figyelmét a szülők 26 százaléka okostelefonos játékokkal próbálja lekötni, 20 százalékuk pedig filmeket vagy sorozatokat nézet velük. Édességeket leginkább az angol szülők adnak a gyerekeknek (29 %). Úgy tűnik, hogy a legjobb magaviseletű gyerekek Németországban élnek, ahol 38 százalékuk szerint szüleiknek semmivel sem kell fegyelmeznie őket az autóban.
Míg a fiúk és a lányok – országtól függetlenül – egyaránt édesapjukat tartják a legjobb vezetőnek (61 %), e téren az olasz apák teljesítettek a legjobban (67 %), az anyukákat pedig Angliában tartották a legtöbbre (a gyerekek 45 százaléka szavazott itt rájuk). A orrpiszkálás leginkább az angol szülők gyerekeit zavarja, utánuk pedig az olasz és német gyerekek panaszkodtak erre a legtöbbet.