A világ leggyorsabb, legdrágább, legnagyobb presztízsű terepjárójaként (legalábbis amíg 2018-ban meg nem érkezik a Rolls-Royce válasza) a Bentley Bentaygának nem elég mindent jobban tudnia a konkurenciánál, azt is meg kell válogatnia, hogy illusztris vevőkörének mely tagjaival vállal közösséget.


Nyilvánvalóan több százan jelentkeztek a cégnél, már hónapokkal ezelőtt, biankó csekkeket lobogtatva, hogy övék lehessen az aranyozott elefánt legelső példánya. Csakhogy ezt a tisztességet nem lehet ám pénzen megvenni, és egy olyan autógyárnak, amely még a ködbe vesző, dicső múltban elnyerte a királyi udvari szállító címét, tisztában kell lennie a prioritásokkal.

Ezért aztán a Bentley Bentayga legeslegelső példányát II. Erzsébet kapta. Bizony, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, valamint a nemzetközösségi királyságoknak az uralkodója, az anglikán egyház feje mostantól Bentaygával vág neki a hangásnak, ha valamelyik skót birtokán vadászni indul – hogy melyiken, azt nem árulta el az udvar, de konkrétan skóciai felhasználásra rendelték az autót.

II. Erzsébet közismerten szeret vezetni, rendszerint saját maga ül be a volán mögé. Ha terepjáróról volt szó, eddig elsősorban Land Roverek, Range Roverek szélvédője mögött láthattuk, de egy demokratikus monarchiában már csak ilyen a világ, majd biztos vesznek a kisonokáknak Jaguar F-Pace-t, és akkor minden a helyére billen.

Nem ma kezdte: az ifjú Erzsébet rendőrségi Vauxhall-t vezet