Az Automotive News a világ talán legkomolyabb, legmegbízhatóbb autós szakfolyóirata. Nem foglalkoznak pletykákkal, marhaságokkal, kizárólag az iparágat érintő, tényszerű dolgok érdeklik őket és olvasóikat.

Szóval ha az Automotive News azt írja, a Toyota repülő autós szabadalmat jegyeztetett be, az úgy is van.

Az USA szabadalmi hivatalában tíz nappal ezelőtt, 20150246720 sorszámon bejegyzett vázlat egyfajta alakváltó autót ír le, amelynek szárnya nem egyetlen, összefüggő felületből áll, hanem egymás fölé rendezett, keskenyebb profilokból, mint a száz évvel ezelőtti, két- vagy háromfedeles gépeken. Legalábbis azt hisszük.

Vagy ezt ábrázolja ugyanis a rajz, vagy nem tudjuk. Arról is szó van ugyanis a leírásban, hogy országúti közlekedéshez több szárnyszelvény is egymásra helyezhető, ennek pedig jelenlegi ismereteink szerint semmi értelme. Nyilván a mi képzelőerőnkkel van gond.

Egy szabadalmi bejegyzés persze még nem jelenti azt, hogy a Toyota valóban akar építeni repülő autót – éppúgy az is lehet vele a céljuk, hogy más ne tudja megépíteni azt. Majd meglátjuk.

A vezess.hu hasábjain egyébként rengetegszer foglalkoztunk már repülő autóval, írtunk balesetekről és sikeres kísérletekről, sőt, repültünk is valami hasonlóval, igaz, az autóként nem állja meg a helyét. Viszont remek móka.