Nincs mese: a Renault Mégane kategóriájának legidősebb tagjaként bizony bőven megérett a cserére. A franciák készen is állnak az őrségváltásra, mégpedig egy alaposan újragondolt autóval.

Prémium utastérrel érkezik az új Mégane 2 Ha annyira nem is lesz formabontó a következő Mégane, mint az Espace, a jelenleginél kecsesebb vonalvezetésű karosszériára számíthatunk, a Captur és a Clio szellemében, merész ívekkel, emelkedő övvonallal, minimális hátsó szélvédővel.

A jelenleginél érezhetően jobb minőséget ígérő utastérben abszolút újdonság lesz a hatalmas, álló formátumú érintőképernyős kezelőfelület. Igaz, vélhetően csak a gazdagabb felszereltségű típusok kapják meg az Espace-on bevezetett táblaszámítógépet, a belépő modelleken az R-Link multimédiás egység egyszerűbb kivitele teljesíthet szolgálatot.

Prémium utastérrel érkezik az új Mégane 3 Motorikusan vadonatúj erőforrások helyett a meglévők átdolgozásával számolunk, ugyanakkor nem lesz unalmas a kínálat: állítólag 300 lóerő körüli teljesítménnyel érkezik az immár elmaradhatatlan Mégane RS, hogy felvegye a harcot az elsőkerék-hajtású fenevadak új uralkodójával, a Honda Civic Type R-rel.