Legyen szó Bugattit mintázó Suzukiról, vagy magát Mustangnak mutató Volvóról, az autós világban is előfordulnak személyiségzavaros egyedek. Ameddig az ember magának, otthon építi az ilyen torzszülötteket, nincs semmi baj, de mihez kezdjünk, ha valaki biznisznek tekinti a személyiség-hamisítást?

A japán DAMD műhely a műfaj nagymestere: legemlékezetesebb munkájuk a Suzuki Lapin törpeautóból épített Renault R4 utánérzés (cuki volt!), most pedig a Toyota GT86-ot vették kezelésbe.

Vadiúj Aston Martin 11 millióból? Ja, majdnem… 2 Ez a munka egyébként sokkal komolyabb az átlagosnál, mert nem csak kívülről teszi hasonlatossá a nagy példaképhez az autót, de a beltér kialakításába is belenyúltak: igényes bőrrel borítottak, plasztikussá domborítottak egyes felületeket. A légbeömlők krómkeretet, a műszerfal új óralapokat kaptak. A csúcs (illetve mélypont) a farra biggyesztett Vantage felirat.

Az egész pakk, amely motortuningot nem tartalmaz, valamivel több mint 4000 dollárba, azaz mondjuk 1,1 millió forintba kerül. Ha ehhez hozzáadjuk a GT86 újonnan legalább 9,6 milliós árát, nagyjából 11 millióból összehozhatsz magadnak egy üzembiztos, nullkilométeres Aston Martint.
Vadiúj Aston Martin 11 millióból? Ja, majdnem… 3
Nem ugyanaz, nem ugyanaz. Még szép. Miért, mit gondoltál?