A Szentháromság utca Bokor utca kereszteződésében péntek reggel negyed 10 körül egy BMW tanulóautót állítottak meg a rendőrök. A tanulóvezető táskáját és az autó teljes belső terét zseblámpával világították át, miközben további két rendőrautó érkezett és körbeállták a fekete Egyeset.
Az átvizsgálás után a tanulóvezetőt és az oktató külön rendőrautóba ültették, majd elszállították. 
Az illetékes kapitányság megkeresésünkre az alábbi tájékoztatást adta: 
“A Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrs rendőrei 2015. július 31-én reggel Szegeden egy személygépkocsit állítottak meg, amelyben 5 afgán állampolgár utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A rendőrök a sofőrt jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének gyanúja miatt előállították.

Az intézkedés alatt az illegális bevándorlók azt jelezték a rendőröknek, hogy az intézkedés helyszíne mellett elhaladó tanulóautóban ülők részére fizették ki a pénzt a szállításért. A rendőrök ezért állították meg a tanulóautót. A Szegedi Rendőrkapitányság a tanulóautóban ülőket tanúként hallgatja ki, velük szemben ez idáig bűncselekmény gyanúja nem merült fel.”
Az intézkedés alatt az illegális bevándorlók azt mondták a rendőröknek, hogy a helyszín mellett elhaladó tanulóautóban ülőknek fizettek 500 eurót a szállításért. Ezért állították meg a tanulóautót. A szegedi kapitányság a tanulóautóban ülőket tanúként hallgatta ki, velük szemben bűncselekmény gyanúja nem merült fel. Információink szerint az oktatót szembesítették az afgánokkal.
Lele Attila, az autósiskola vezetője azt mondta, beosztottja és a tanuló a parkolást gyakorolta a Sárkány utcában, ahol látták a rendőri intézkedés alá vont külföldieket az utcán ülni, térdelni. Valószínűleg találomra mutattak rá a kocsinkra. Ha valaki más hajt el ott, akkor arra az autóra böktek volna rá – mondta az iskola vezetője.
Elsősorban a barátomról van szó, másodsorban a beosztottamról. Nem kérdés, hogy maximálisan megbízom benne – tette hozzá Lele Attila. Az oktató nem akart nyilatkozni az ügyről.

(forrás: délmagyar.hu)