Jövőre új szabadidő-autóval jelentkezik a Lada. A modell a 2012-es X-Ray tanulmányautó nyomán készül el. Itt vannak az első fotók a kocsi belsejéről. A képek akkor készültek, amikor az AutoVaz vezetője Bo Andersson és Tatárföld elnöke Rustam Minnikhanov kipróbáltak két előgyártásban készült modellt, egy Vestát és egy X-Ray-t

Képen az új Lada utastere 1
Képen az új Lada utastere 2

Képen az új Lada utastere

Képen az új Lada utastere

Képen az új Lada utastere 11
Képen az új Lada utastere 12
Képen az új Lada utastere 13
Képen az új Lada utastere 14
Képen az új Lada utastere 15
Képen az új Lada utastere 16
Képen az új Lada utastere 17
Képen az új Lada utastere 18
Fotó megosztása:
Képen az új Lada utastere 19 Egészen kulturáltnak hat a képek alapján az utastér, ami nem meglepő, hiszen láthatóan számos elemet a Renault-Dacia raktárak polcairól kölcsönöztek. Így elsősorban az anyagminőség befolyásolhatja már csak az értékelést.

Bár ez ma már nem nagy szó, de a Lada esetében még le kell írnunk, hogy a kép tanulsága szerint CD-lejátszó, klíma és multikormány is elérhető lesz az autóhoz.

Kívülről már láthattuk korábban, ebben a cikkben írtuk róla. A korábbi Volvo designer, Steve Mattin elképzelései alapján készülő szabadidő-autó – kategóriatársaihoz hasonlóan – állítólag küllemében csak kissé utal majd a terepjárásra, ám elsőkerék-hajtás mellett 4×4-es kivitelben is készül majd. Felárért automata sebességváltó is kerülhet a kocsiba.

Képen az új Lada utastere 20
Nagyjából 4,3 méter hosszúnak ígérkezik, a tengelytávolsága 265 centiméter lehet. Miután az AutoVAZ a Renault-csoporthoz kötődik így motorjai is a francia gyártól jönnek 1,6 literes benzines és 1,5 literes dízelről hallani.   Állítólag mind teljesíti majd az Euro6-os normát, így nem lesz akadálya az európai uniós forgalmazásnak.