Jövőre új szabadidő-autóval jelentkezik a Lada. A modell a 2012-es X-Ray tanulmányautó nyomán készül el. Itt vannak az első fotók a kocsi belsejéről. A képek akkor készültek, amikor az AutoVaz vezetője Bo Andersson és Tatárföld elnöke Rustam Minnikhanov kipróbáltak két előgyártásban készült modellt, egy Vestát és egy X-Ray-t

Egészen kulturáltnak hat a képek alapján az utastér, ami nem meglepő, hiszen láthatóan számos elemet a Renault-Dacia raktárak polcairól kölcsönöztek. Így elsősorban az anyagminőség befolyásolhatja már csak az értékelést.

Bár ez ma már nem nagy szó, de a Lada esetében még le kell írnunk, hogy a kép tanulsága szerint CD-lejátszó, klíma és multikormány is elérhető lesz az autóhoz.

Kívülről már láthattuk korábban, ebben a cikkben írtuk róla. A korábbi Volvo designer, Steve Mattin elképzelései alapján készülő szabadidő-autó – kategóriatársaihoz hasonlóan – állítólag küllemében csak kissé utal majd a terepjárásra, ám elsőkerék-hajtás mellett 4×4-es kivitelben is készül majd. Felárért automata sebességváltó is kerülhet a kocsiba.


Nagyjából 4,3 méter hosszúnak ígérkezik, a tengelytávolsága 265 centiméter lehet. Miután az AutoVAZ a Renault-csoporthoz kötődik így motorjai is a francia gyártól jönnek 1,6 literes benzines és 1,5 literes dízelről hallani.   Állítólag mind teljesíti majd az Euro6-os normát, így nem lesz akadálya az európai uniós forgalmazásnak.