Meghalt egy ötéves kislány Svájc déli részén egy kempingben, miután a hatalmas hőség ellenére magára hagyták a családi autóban. A mentők hiába küzdöttek, hogy újraélesszék a kislányt. Az államügyészség elrendelte a nyomozást – közölte Ticino kanton rendőrsége szerdán.

A haláleset még kedden történt egy Lugano közelében lévő kempingben. Az anya egyelőre kihallgathatatlan állapotban van. A nő összesen négy kislányával nyaralt a muzzanói La Piodella kempingben.

Szerdán a szlovákiai Nyitrán is hasonló tragédia történt. Egy kétéves kislányt találtak holtan egy lezárt fekete Volkswagenben, amely órákon át parkolt a tűző napon, amikor a hőmérséklet legalább 36 Celsius-fokos volt.

Az apának reggel, munkába menet kellett volna bölcsődébe vinnie kislányát, de az autóban felejtette, és a járókelők csak délután 3-kor figyeltek fel a mozdulatlan gyermekre. A mentők kiérkezésekor a kislány már halott volt.

Tavaly augusztusban hasonló körülmények között hunyt el Svájcban egy 16 hónapos gyermek, akit apja munkahelye parkolójában hagyott az autóban. A férfi elfelejtette elvinni a bölcsődébe a babát, csak este vette észre a tragédiát.