Egy álcázott tanulmányautó-vadász az Aston Martin új modelljét kapta lencsevégre, amint a Nürburgringen rója a tesztköröket. A kocsi a DB11, melyet csak a 2017-es modellévre ígér a brit luxussportmárka, tehát leplezetlenül valószínűleg leghamarabb csak a jövő évi Genfi Szalonon találkozhatunk vele:

A DB11 a DB9 utódja lesz majd a márka palettáján, orrában a Mercedestől vásárolt négyliteres turbómotor prüszköl majd, ugyanaz, mint ami az AMG GT-ben is van (tesztünk a kocsiról itt olvasható), csak nyilván a brit ízlés szerint áthangolva. A videót nézve és főleg hallgatva a YT élesebb fülű kommentelői úgy találták, hogy ebben a prototípusban még nem a V8-as blokk dolgozik, hanem az Aston jelenlegi hétliteres V12-ese. Szerinted? (Mi a V8 turbóra tippelünk, a váltásoknál valahogy úgy halljuk, meg úgy emlékszünk, az AMG GT is hasonlóan szólt.)

Szerinted a Merci V8-as biturbója vagy az Aston V12-es motorja szól a kocsiban?
V8
1% ()
V12
1% ()
Szerintem megtévesztésül egy kéthengeres, kétütemű Trabi blokk van benne!
1% ()

A DB9-et azért a DB11 követi majd az Aston Martin nómenklatúrájában, mert a DB10 a legújabb James Bond-film, a Spectre 007-es ügynöki szolgálati autója lesz, amelyből nem készül majd szériamodell.