Golyóálló Seatokat kapnak az olasz zsaruk 1
Golyóálló Seatokat kapnak az olasz zsaruk 2

Golyóálló Seatokat kapnak az olasz zsaruk

Golyóálló Seatokat kapnak az olasz zsaruk

Golyóálló Seatokat kapnak az olasz zsaruk 6
Golyóálló Seatokat kapnak az olasz zsaruk 7
Golyóálló Seatokat kapnak az olasz zsaruk 8
Fotó megosztása:
Golyóálló Seatokat kapnak az olasz zsaruk 9 Összesen négyezer darab autóra szóló, hároméves szerződést írt alá a Seattal az olaszországi rendőrségi feladatokat ellátó két testület, a Polizia és a Carabinieri. Előbbiek kék, utóbbiak fekete színben kapják a 150 lovas 2.0 TDI motorokkal szerelt Leonokat – eddig legalábbis ilyeneket adtak át a szerződés keretében, szám szerint 206 darabot. További 719 autóra már leadta a megrendelést a két szerv, hozzávetőlegesen fele-fele arányban osztoznak a mennyiségen.

Az egészben nem is ez az izgalmas, hanem a Leonok felszereltsége: a szokásos rendőrautós trükkökön – például a lekerített, csak kívülről nyitható hátsó üléstraktuson vagy a szöveges üzenet megjelenítésére képes külső kijelzőn – túl golyóállóságával tűnik ki a mezőnyből a zsaru-Seat.

A szélvédő például 22 mm vastag, az orr-rész – és vélhetően a tűzfal is – páncélozott, akárcsak az első oldalajtók, amelyek állítólag képesek megállítani az AK47 lövedékét.

Ez jó hír, mert a normál kocsiajtón így megy át az orosz csodafegyver 7,62 x 39 mm-es lőszere.

A spanyol mérnökök módosították a futóművet, így a páncél plusztömege ellenére változatlan maradt a vezethetőség, legalábbis ezt állítja a gyár.

Az olasz rendőrautók a normál martorelli gyártósoron készülnek, az átalakításokat a Nuova Carrozzeria műhely végzi el.