A vadászgépet imitáló festés, az autóra aggatott szárnyak és gondolák önmagukban az autótuning sajátos műfaját alkotják, ám itt nem erről van szó.

A Ford közel tíz éve működik együtt azzal a Young Eagles (Ifjú Sasok) programmal, amely 1992 óta több mint 1,9 millió amerikai fiatalnak biztosított ingyenes repülésoktatást, ezzel megteremtve a későbbi pilótaképzés legelső lépcsőfokát. Éves rendszerességgel egy-egy különlegesen átalakított sportautót adományoznak a szervezetnek, amelyet nagy csinnadrattával az EAA AirVenture Oshkosh légiparádén árvereznek el.

Űrhajónak képzeli magát a Mustang 2 A tavaly félmillió látogatót vonzó, egyhetes rendezvény a világ legnagyobb ilyen jellegű programja; ezen a hét napon nincs irányítótorony a földön, amely nagyobb forgalmat kezelne a Wisconsin állambeli Wittman repülőtérénél.

A tavalyi vadászrepülőgép-tematika után az idei átépített Ford Mustangot az Apollo holdprogram (1961-1972) ihlette. Az ötliteres V8-as motorral szerelt Mustang GT (418 LE, 524 Nm) különleges bánásmódban részesült: a fényes fehér és éjfekete színkombináció a NASA hordozórakétáinak tónusait idézi, a szénszálas aerodinamikai elemek magukért beszélnek, míg a karosszériát alulról LED-ek világítják meg, ami a légkörbe való visszalépésre utal (mármint a fény-, nem pedig a hőhatásra).

Űrhajónak képzeli magát a Mustang 3 A funkcionális módosítások sorában a Ford Performance polcairól származó, kiélezett kompresszor és sebességváltó, oldalt és hátul kivezetett kipufogó, sportos hangolású futómű, hatdugattyús Brembo fékek és 21 colos Forgiato felnik kerültek az autóra. Az autó teljesítménye 627 LE, a forgatónyomaték 732 Nm.

Az utastérben is folytatódik az űrkutatási tematika: egyedi kijelzők, módosított műszerpanel, különleges küszöbborítások, hímzett ülések és szőnyegek teszik megismételhetetlenné az autót.

Űrhajónak képzeli magát a Mustang 4