A Budapesti Ügyészség 29 rendbeli csalás miatt emelt vádat a 43 éves férfival szemben, aki egyedül utazó nőket szólított le azzal, hogy autójukból folyik az olaj, majd úgy tett mintha orvosolná a hibát, és pénzt csalt ki a gyanútlan hölgyekből. – Nem szép dolog!
Női sofőröket vert át a budapesti kamu-autószerelő 1
A vád szerint a férfi 2011 júliusa és 2013 májusa között Budapesten, és egyszer Dunaharasztin, összesen 29 nőt vert át.
A középkorú férfi olyan pofátlanul sztorikat adott be a nőknek, hogy szikrázik az autójuk kipufogója vagy a kocsijukból folyik az olaj, majd figyelmeztette őket, hogy nem lenne biztonságos továbbhaladniuk. Azt is bekamuzta, hogy autószerelő, ezért a kocsikat a helyszínen meg tudja javítani.
A csaló felajánlotta segítségét abban is, hogy elmegy a sofőrök helyett egy közeli szaküzletbe vagy benzinkútra, ahol megvásárolja az olajat, illetve a szükséges alkatrészt, majd visszamegy és kijavítja a hibát. A hölgyektől elkérte a megvásárolandó termékek árát – 15 000-20 000 forint körüli összeget -, majd annak érdekében, hogy a bizalmukat megerősítse, megkérte őket, hogy amíg vissza nem ér, addig vigyázzanak a táskájára.
Naná, hogy  a táska valami olcsó, piacos lom volt, és kacatokkal volt kitömve. Úgy lépett le a pénzzel emberünk, hogy többet az életben nem látták. A vádlott a csalással összesen csaknem 500 000 forint kárt okozott, de végül elkapták.