Néhány héttel ezelőtt az A-osztály modellfrissítésével mutatkozott be a Mercedes-AMG kétliteres újdonsága. A négyhengeres, turbófeltöltésű benzinmotorban a 360 lóerőt sikerült megfejelni még hússzal (+1), így már a frissített CLA 45 és GLA 45 AMG is a 381 lóerős erőforrást kapja.
Nyomaték tekintetében is nőtt a teljesítmény, 450 helyett 475 newtonméter áll rendelkezésre, amit a rövid áttételezésű, hétfokozatú, duplakuplungos automata váltó segít eljuttatni a kerekekhez. Méghozzá mind a négyhez, ugyanis automatikusan kapcsolódó összkerékhajtással vannak felvértezve a kis AMG-k.
A teljesítmény növekedésének következménye, hogy a 0-100-as sprintet is gyorsabban teljesítik, egészen pontosan négytized másodperccel. A CLA négyajtós kivitele 4,2 másodperc, a Shooting Brake 4,3 másodperc, a GLA pedig 4,4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órára. Jár a piros pont.
381 lóerősre pumpálták a legkisebb Mercedeseket 3
Ilyen számok mellett azt várná az ember, hogy a fogyasztás is az egekbe szökik, de nem. A gyár által megadott fogyasztási adatok nem változtak az erősebb motor ellenére sem: a CLA 6,9 liter, a GLA 7,4 liter benzinnel tesz meg 100 kilométert. Persze ezt szinte laboratóriumi körülmények között, a valóságban ez sokkal több.