Vasárnap este történt a baleset, amelyben apa és fia sérült meg Debrecenben, szemtanúk állítása szerint egy illegális utcai verseny során. A ház, amelynek kerítése megállította a járművet, biztonsági kamerákkal van felszerelve, így felvétel is készült a nagy sebességgel becsapódó autóról.
A 46 éves apuka által vezetett Ford előbb egy fának, majd a videón látható kőkerítésnek csapódott. A 16 éves fiú azóta is életveszélyes állapotban van, közölte Szentgyörgyi János, a Kenézy Kórház szóvivője. 
Biztonsági kamera rögzítette a tragikus gyorsulási versenyt 1
Biztonsági kamera rögzítette a tragikus gyorsulási versenyt 2

Biztonsági kamera rögzítette a tragikus gyorsulási versenyt

Biztonsági kamera rögzítette a tragikus gyorsulási versenyt

Biztonsági kamera rögzítette a tragikus gyorsulási versenyt 5
Biztonsági kamera rögzítette a tragikus gyorsulási versenyt 6
Fotó megosztása:
Biztonsági kamera rögzítette a tragikus gyorsulási versenyt 7
A Ford Escortból még a motor is kiszakadt
Az apa medence-, szeméremcsont-, orrcsont- és combcsonttörést szenvedett, utóbbival még vasárnap megoperálták, stabilizálták az állapotát. Hétfőn délelőtt a traumatológiai osztályon szájsebészeti konzílium vizsgálta meg, állapota stabil. Fia több olyan súlyos sérüléssel került a kórházba, melyek közül egy is életveszélyes lett volna, életmentő műtéteket kellett rajta végrehajtani, állapota válságos.
Biztonsági kamera rögzítette a tragikus gyorsulási versenyt 8
“Arra konkrét bizonyítékunk nincs, hogy a szemtanúk által látott szürke, illetve a már említett piros autó egymással versenyzett volna, de az biztos, hogy büntetőeljárás indult közúti baleset gondatlan okozása miatt ismeretlen tettes ellen. Emellett éjjel elszámoltatták a szemtanúk által leírt másik jármű, egy Volkswagen Polo vezetőjét, illetve utasát, akik ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást” – nyilatkozta Dobó Dénes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
(Forrás: haon.hu)