A Citroën C5 és C5 Tourer modellek új motorral vágnak bele a nyár második felébe: érkezik a BlueHDi 150 és BlueHDi 180 kétliteres erőforrás. Nevükből pedig nem nehéz kitalálni, hogy előbbi 150, utóbbi 180 lóerős turbódízel, természetesen már Euro 6-os besorolással és start-stop rendszerrel. A 180 lóerős csúcsmodellhez hatsebességes automata váltó kapcsolódik majd.
A két autóból piaci bevezetésük óta egyébként több mint 410 000 darabot értékesített a francia vállalat, ezt a számot szeretnék még feljebb tornázni a két új motorral.
Új motorral támad a Citroën, mindjárt kettővel 1
De nem csupán erőforrások tekintetében újult meg a C5-család, friss stíluselemekkel is gazdagodik: bővül a könnyűfém keréktárcsaák kínálata (17, 18 colos felnikkel) és a karosszériaszíneknél már a Mokkabarna fantázianévvel ellátott fényezést is választhatjuk. 
Az utastér is kapott újdonságot egy 7 colos, színes érintőképernyő formájában, ami pontosan azt tudja, mint hasonló társai: multimédia-központként üzemel, amihez telefont és egyéb elektronikus kütyüket csatlakoztathatunk.