Ha ezeken a képeken valóban a következő generációs Toyota Prius látható, le sem tagadhatná rokonságát a hidrogénüzemű Toyota Miraival: a japánok korszakalkotó hibrid autója generációról generációra egyre messzebb távolodik attól a sablonos képtől, amely a nagyközönségben az automobilról él.
A képeket nyilvánosságra hozó thaiföldi Autonet úgy tudja, a negyedik generációs Prius Hybrid októberben, a tokiói autószalonon debütál majd, átlagos üzemanyag-fogyasztása 2,5 l/100 km körül lesz.
Kiszivárgott a vadonatúj Toyota Prius! 1
Kiszivárgott a vadonatúj Toyota Prius! 2

Kiszivárgott a vadonatúj Toyota Prius!

Kiszivárgott a vadonatúj Toyota Prius!

Kiszivárgott a vadonatúj Toyota Prius! 8
Kiszivárgott a vadonatúj Toyota Prius! 9
Kiszivárgott a vadonatúj Toyota Prius! 10
Kiszivárgott a vadonatúj Toyota Prius! 11
Kiszivárgott a vadonatúj Toyota Prius! 12
Fotó megosztása:
Kiszivárgott a vadonatúj Toyota Prius! 13
A mérettábla alapján a modell valamivel hosszabb (448 helyett 455 cm) és szélesebb (174,5 helyett 177 cm) lesz, magassága (149 cm) nem változik. A beltér tágasabbnak ígérkezik, az autó egésze pedig dinamikusabbnak, hála a mintegy 100 kilogrammal kisebb saját tömegnek (1393 helyett 1280 kg a normál hibrid, 1435 helyett 1350 kg a konnektoros verzió esetén).
A következő Prius hajtáslánca a jelenlegi sémát követi, ám teljesítménye valamelyest nagyobb lesz (145 LE). A konnektoros modell 50 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel, átlagfogyasztása alig haladja meg az 1,4 kg-ot.
Kiszivárgott a vadonatúj Toyota Prius! 14
A kémfotókat szintén Thaiföldön készítették.
A következő Prius forgalmazására várhatóan a világpremier után háromnegyed évvel kerül sor.