A 85 éves Szuzuki Oszamu az autóipar egyik legrégebben hivatalban lévő vezetője; húsz év munkaviszonyt követően 1978-ben állt a Suzuki Motor Corporation élére. A vállalat idén elhatározta, hogy 2020-ra megfiatalítja a cégvezetést, ám arról volt szó, hogy ezt a folyamatot továbbra is Oszamu-szan felügyelné, ami saját bevallása szerint is képmutatás a részéről – a Suzuki vezére híres arról, hogy soha nem tartja meg magának a véleményét.

Az igazgatótanács elnökeként két operatív elnököt nevezett ki és bocsátott el; mindkettő saját kérésére, egészségügyi okokra hivatkozva távozott. Őket Ono Hirotaka, Oszamu veje követhette volna a trónon, ám ő 2007-ben elhunyt.

Mostanra tehát többé-kevésbé elfogytak a potenciális jelöltek; Hirotaka halála óta Oszamu fia, a most 56 éves Tosihiro Szuzuki a későbbi teljhatalom legvalószínűbb várományosa. Egyelőre be kell érnie a vállalat elnöki posztjával, azonban a fiatalítási folyamat végén elképzelhető, hogy az igazgatótanács élén is ő váltja majd édesapját.