A magyar pilóta a Paul Ricard pályán zajló versenyhétvégén a nyolcadik helyet szerezte az időmérő edzésen. Innen indult az első futamon, illetve – a fordított sorrend miatt – a harmadikról a másodikon. Az első futamon a jó rajtnak köszönhetően feljött a hatodik helyre, maga mögött tartva a szintén hondás Tiago Monteirót.

Monteiro próbálta visszaszerezni elvesztett pozícióját Michelisszel és Hugó Valentével szemben. Az utóbbival rövid csatába bonyolódott, amiben megsérült a Honda hátsó lökhárítója, a Chevy jobb eleje szintén eltűnt. A francia végül feladta a versenyt, az autója megsérült és kiállt a bokszba az ötödik körben.

A futamon hármas Citroën-győzelem született. Az első helyről a célig menetelő Sebastien Loeb mögött Yvan Müller és José Maria López ért célba.

A második futam több izgalmat tartogatott. Norbi előbb van Lagenen jutott túl, majd hamarosan az élen találta magát, miután a pole pozícióból induló Mehdi Bennani a rajtnál történt kiugrása miatt büntetést kapott és a bokszba kellett hajtania.

Sajnos a Hondával versenyző magyar fiú nem volt elég gyors és beérték a mezőnyön átgázoló Citroënek, a világbajnoki címvédő López pedig meg is tudta előzni. Harmadiknak Ma Csing-Hua futott be.

Egyelőre ez még nem a végleges eredmény, miután López többek között úgy jutott előrébb,  hogy kiforgatta Monteirót, akinek autója annyira megsérült, hogy feladni kényszerült a versenyt. Az esetet a futam után vizsgálják.

Norbi ismét a legjobb hondásként zárt, az összetettben megőrizte hatodik helyét, ahol az első ötben négy citroënes pilóta szerepel, illetve a gyári Civickel Tiago Monteiro.