Az Alfa Romeo rég várt újdonságának belteréről továbbra sem állnak rendelkezésre hivatalos fényképek, és a jelek szerint a tegnapi világpremieren sem engedték meg az újságíróknak, hogy beleszagoljanak az enteriőrbe.

Az olasz firkászokkal azonban nem lehet kibabrálni: a Quattroroute munkatársa az oldalablakon keresztül befotózva megörökítette az utastér részleteit, és azt kell, hogy mondjuk, igazán ígéretes a környezet.

Ez persze az 510 lóerős csúcskiadás, az alapmodellek tehát szerényebbek lehetnek majd, de a szénszálas díszpanelek, valamint a bőrrel burkolt műszerfal és középkonzol (továbbá ajtóbetétek és könyöklők) igazán elegáns, sportos hangulatot teremt.

A funkcionalitásról pár szót: jól látható a kétzónás klíma fizikai kezelőfelülete, a légkondi tehát nem érintőképernyős vezérlést kap. A kézifék nyomógombos, akárcsak a motorindítás; utóbbi kapcsolóját a kormánykeréken helyezték el, mint valami sportkocsin. A fényképekről az is kiderült, hogy a manettínóról szóló előzetes pletykák alaptalanok, legalább ezt is tudjuk.