Amikor néhány hete bemutattuk az új generációs Camaro kupét, már lehetett sejteni, hogy nincs messze a modell vászontetős változata sem.

Ma végre leleplezték a Convertible kiadást, amely a Ford Mustang elleni, vérre menő presztízsharcban különlegesnek mondott tetőszerkezettel igyekszik biztosítani a saját pozícióját.

A kupé tetejével azonos vonalvezetésű vászonfedél többrétegű, zaj- és hőszigetelt szerkezet, amelyet akár a távirányítóról vagy 50 km/óra sebességig működtethetünk. A tető teljesen automatikus üzemű, azaz kézzel sem eloldani nem kell a szélvédőkerettől, sem rögzíteni nem kell ahhoz. A lenyitott vászon kemény fedél alá záródik be, ennek mozgatását szintén motorok végzik, anélkül, hogy gondunk lenne rá.

A Camaro kabrió ugyanúgy könnyebb elődjénél, mint a kupé, a 90 kilós tömegcsökkentés ellenére merevebb a vázszerkezet. A motorkínálat is megegyezik a kupé szortimentjével: a 2,0 literes turbómotor 275, a vadonatúj 3.6 V6 335 lóerőt ad le, a 6.2 V8 csúcsmotor pedig 455 lóerőre képes; mindhárom kérhető automata vagy kézi váltóval.