Ha csendet akarsz, menj könyvtárba vagy vegyél hibridet, kommentálta új alkotásuk kipufogóhangját a Shelby American vezetősége, és ezzel máris kedvet csinált az autóhoz – mármint ha Carroll Shelby neve vagy a típusbizonyítványon szereplő 750 lóerős teljesítményadat nem volna elegendő ahhoz, hogy izgalomba jöjjünk a műhely legújabb alkotásától.

Miközben a Ford gyári csúcskupéja, a Mustang GT350R 526 lóerővel uralkodik fajtársain, a most bemutatott, független fejlesztésű Super Snake több mint 750 lóerőre képes. Persze a Ford tartozékkatalógusában is találunk olyan kompresszort, amivel 650 lóerőre tornázhatjuk fel a V8-as motor teljesítményét, de most nem is ez a kérdés.

A Shelby extrém csomagja új kompresszort, módosított motorhűtést, hűtött differenciálművet és sebességváltót, négydugattús hátsó fékrendszert, egyedi fékcsöveket, valamint egy részből álló kardántengelyt tartalmaz. Mindezért 55 ezer dollárt, azaz 15 millió forintot kér el a műhely, a nyolchengeres Mustang GT modell 32 ezer dolláros (9 millió Ft) árán felül.

A további kiegészítők között egyedi kipufogórendszer, futóműcsomag, rövid úton mozgó váltókar, bukókeret és ötpontos versenyövek, illetve -ülések is szerepelnek.