A tavaly bemutatott 308 GT tetszetős volt ugyan, de a dögös megjelenéshez nem társult kiemelkedő motorteljesítmény. Ezt a hiányt fogja pótolni a 308 GTI, amelynek első, álcázatlan prototípusát a napokban fényképezték le Franciaországban.

Az év vége előtt piacra kerülő sportos Peugeot rögtön felismerhető ültetett futóművéről, hatalmas féktárcsáiról és az azokat ölelő, piros féknyergekről. A hűtőmaszk méhsejtszerkezetű hátteret kapott, a fart két tömzsi kipufogóvég és egy stilizált diffúzorbetét teszi látványossá.

Az autó orrában forradalmi újdonság helyett a Peugeot bevált sportmotorja dolgozik majd. Az RCZ R 1,6 literes turbómotorjának legnagyobb teljesítménye 270 lóerő, de elképzelhető, hogy a kompakt ferdehátú nagyobb teljesítménnyel kapja meg a blokkot, hiszen legfontosabb ellenlábasai, a Renault Mégane RS és a Seat Leon Cupra többet tudnak annál, hogy a Honda Civic Type R-ről ne is beszéljünk.

Bár a Peugeot állítólag nem kíván beszállni a fentiek által favorizált nürburgringi kakaskodásba, kézi sebességváltóval és részlegesen önzáró Torsen differenciálművel fogják kínálni a modellt.