Ismét sikeres hétvégén van túl Michleisz Norbert. A Zengő Motorsport versenyzője a Túraautó-világbajnokság moszkvai versenyéről ismét serleggel tért haza. Ezen a futamon is erősek voltak a Citroënek, de a Honda közelebb került a francia alakulathoz.

Első helyen Yvan Muller ( Citroën)  nyert, megelőzve  csapattársát José Maria Lopezt és Gabriele Tarquinit ( Honda). Müller ezzel átvette a második helyet összetettben csapattársától,Sebastien Loebtől.

Norbi a nyolcadik helyről várta a rajtot, ami után sikerült egyet előre lépnie. Hetedik helyét a futam végéig megtartotta.

A második futam fordított sorrendes rajtrácsa sejtette, hogy kinéz egy jó eredmény a Hondának, hiszem Tiago Monteiro indult az élről és Norbi a harmadik pozícióból várta a rajtjelet. Közöttük az újonc Nicky Catsburg állt.

 Monteiro nagyon jól jött el, akárcsak Norbi, aki feljött a második helyre és a hondások megléptek a mezőnytől, az első helyért mentek.

Catsburg tartotta a harmadik helyét a francia Valente előtt. Bennani és D?Aste is összeértek miközben a Citroënek pedig vérre menő csatát vívtak egymással. Később kiderült, hogy a Lopez és Müller közötti csatának nem sok értelem van, mert az argentin bemozdult a rajtnál, amit később a felügyelők bokszutca áthajtásra büntették.


Eközben Robb Huff feljött a harmadik helyre és utolérte a két hondást. Miközben Norbri védekezett Monteiro ellépett vagyis a magyar tehetség nemcsak az első idei győzelmet szerezte meg a japán márkának a Hungaroringen, de a másodikból is kivette a részét. Ám nem tudta végleg maga mögött tartani a 20 kg-mal könnyebb Ladát így az angol megelőzte.

Ezzel kialakult a Monteiro, Huff, Michelisz sorrend.