Tiszta Noé bárkája ez a város, viccelt utólag Shelby rendőrfőnöke. Beosztottjai az elmúlt 25 évben a legkülönfélébb elkódorgott állatokat gyűjtötték már be, a kutyától a papagájon át a lóig, a disznó azonban eddig hiányzott a listáról.

Május utolsó péntekén egy szabadon kószáló sertés miatt hívták a rendőrséget a település egyik kertvárosi részén: az állat éppen egy előkerti díszt rágcsált lelkesen, amikor megérkezett a járőr. A gazdátlan állatot betessékelték a hátsó ülésre, és beszállították a rendőrőrsre, ahol már várt rá gazdája: a disznó, aki a Pig (azaz Disznó) névre hallgat, alig 200 méternyit csatangolt el otthonról.

Eddig rendben is lett volna a dolog, a rémült állat azonban elég csúnyán helyben hagyta a járőrkocsi belsejét; ilyenkor örülhetnek igazán a rendőrök, hogy a hátsó traktus slaggal takarítható, fröccsöntött műanyagból készült, és főleg teljesen elzárt az első ülésektől.

Az állat gazdája felajánlotta, hogy kitakarítja a kocsit, amit a rendőrök örömmel el is fogadtak. Ugyanakkor a város lakossága is felfigyelt a furcsa akcióra; egy helyi autómosó tulajdonosa komplett mosást és fertőtlenítést ajánlott fel, teljesen ingyen.

A furcsa kaland majdnem mindenki számára szerencsés véget ért: Pignek ugyanis távoznia kell otthonából, hiszen egy önkormányzati rendelet értelmében haszonállat nem tartható lakóövezetben.

Ami a rendőröket illeti, örültek a közel sem sablonos élménynek, de köszönik, elég volt egyszer élő sertést szállítani.

If you have been following our piggy story, you will get a kick out of this. Officer Treworgy just sent me this "post arrest" video of the "perp".  You can hear Tree say something like " yup, that's in my police car"….. Almost like he's trying to convince himself that  there is actually a pig in the back of his patrol car. Lol!

Posted by Shelby Township Police Department on Friday, May 29, 2015