A kiállítás, amely az MKVM és a magyarjarmu.hu weboldal szerkesztőségének együttműködésében, az Autós Nagykoalíció támogatásával valósul meg, június 4. és szeptember 27. között látogatható a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. Az időszaki kiállítás 1900-tól 1989-ig mutatja be a hazai automobil- és motorkerékpár-kereskedelem múltját. 
A kiállításon 23 tablón prezentálja a hazai gépjármű-kereskedelem hőskorát, a XX. század elején létesített első kereskedésektől az 1989-es rendszerváltásig. Szó esik budapesti és vidéki üzletekről, az autókereskedelem szociológiájáról, a reklám és az autók kapcsolatáról. Külön részt szentelnek az autó- és motorkerékpársport históriájának.
    
Az installációk között a GoTrabiGo csapata által adományozott Trabant jelenti az egyik fő érdekességet. Az autóba be lehet ülni, így a szülők, nagyszülők megmutathatják gyerekeiknek, unokájuknak, hogy egykor milyen járművel közlekedett az ország.
A Meseautótól a Merkurig 3
Egy Klíma I kútoszlop, kiegészítő tárgyak és néhány tabló segítségével bemutatják a benzinkutak hazai történetét. A Maróti Gyűjteménytől kölcsönkapott Berva, Danuvia motorok, továbbá korabeli játékok, rádiók és más műszaki eszközök, valamint fényképek segítségével felidézik az Állami Áruházak hangulatát.
    
A kiállítás két standja foglalkozik azzal, hogyan nézett ki egy autókereskedés az 1920-as években, és milyen volt a Merkur átadótelep légköre. A tárlat ideje alatt előadásokat is tartanak, továbbá klasszikus járművekkel foglalkozó klubok tagjainak szerveznek látogatást. A megnyitóját június 3-án, szerdán lesz.
MTI