Nehéz eldönteni, hogy amit a filmen látunk, egy átfogó ráncfelvarrás előzetesen kiszivárgott részletei, vagy csupán egy tuningműhely munkáját bemutató anyag. Sőt, mivel a film az arab világból, az abban szereplő újságcikk pedig Japánból érkezett, még abban sem lehetünk biztosak, hogy – amennyiben valóban faceliftről van szó – a modell európai kiadása is hasonlóképpen újul meg.

Mégis érdekes szemügyre venni a módosításokat, mert eléggé átfogóak ahhoz, hogy teljesen átalakítsák a nagy múltú offroader megjelenését. Az ajtók és a hátsó kerékdob kivételével az összes oldalpanel módosul, újak lesznek a lökhárítók, a motorházfedél, a keréktárcsák, és természetesen az orrkialakítás is.

Utóbbinak sarkalatos eleme a lámpatestek és a hűtőmaszk arányváltása: előbbiek kiegészítő díszkerete alaposan beleharap a rácsba, ami az utóbbi trendekkel szembe menve keskenyebbé, egyben háromdimenzióssá teszi az autó orrát. A Lexust idéző, bumeráng alakú lámpabetét a hátsó helyzetjelzőkben is megjelenik.

A fényszórók belső szerkezete is változik, a projektoros reflektorok alatt LED-csík húzódik; szintén fénykibocsátó diódák dolgoznak a sportos lökhárítóba mélyített ködfényszórókban.

Ha valóban ráncfelvarrásról van szó, már nem sokáig titkolhatja a jövő évi modellt a Toyota: még a nyár folyamán konkrét információkra számítunk.