A hároméves Lucie Wilding múlt hétfőn szüleivel és kistestvérével indult volna útnak a nyugat-angliai Blackpoolban. Édesanyja, a 26 éves Lauren Howarth már a házuk előtt parkoló autó mellett áll, Lucie közvetlenül utána lépett ki a járdára, amikor egy nagy sebességgel közeledő kerékpáros elgázolta. A kislányt ledöntötte a lábáról, majd odébb dobta a pedál; amikor édesapja a kerítésen átugorva a segítségére sietett, vérben fagyva feküdt a földön.

A szülők a legrosszabbtól tartottak, amikor Lucie az ijedtségtől és a fájdalomtól elkezdett üvölteni. Azonnal kórházba siettek vele, ahol kiderült, hogy a kislány nem szenvedett törést, horzsolásai azonban hosszasan fognak gyógyulni, a lelki sebek pedig még tartósabbnak ígérkeznek.

“A baleset óta nem meg kilépni a házból; nekünk kell elvinnünk az autóig, az apjának pedig el kellett adnia a biciklijét, mert attól is félt.” – mondta a felháborodott édesanya.

A kerékpáros szintén elesett az ütközés következtében, azonban miután feltápászkodott, a kislányt hibáztatta a balesetért, majd szitkozódva távozott a helyszínről. A balesetet a ház biztonsági kamerája rögzítette; a család megosztotta a felvételeket az interneten annak reményében, hogy kézre kerül a cserbenhagyó gázoló.

Járdán hajtott, háromévest gázolt a kerékpáros 2 A baleset másnapján a férfi jelentkezett is a rendőrségen. Nem számíthat jó dolgokra: a brit törvények értelmében tilos a járdán kerékpározni, a bírság összege 50 fonttól egészen 500 fontig (21.500-215.000 Ft) terjed.