Az elmúlt évben többször is szóba került a Dacia szabadidőjárművéből faragott pickup. Lefotózták kémfotósok, majd kiderítették, hogy a félig gyári fejlesztésű modellt belföldi piacra, limitált számban gyártani fogják. Ezzel nagyjából egy időben a Renault brazíliai részlege bemutatta a saját platós Duster-átépítését (egyes piacokon az anyavállalat neve alatt futnak a Dacia termékei), most pedig itt a harmadik változat, amely mintha a kettő ötvözéséből született volna.

Mivel műszaki adatok nem állnak rendelkezésre, csak találgathatunk: a duplakabinos kialakítás mellett alaphelyzetben vajmi kevés hely marad a rakománynak, a plató látható mérete azonban arra enged következtetni, hogy mint az Oroch tanulmánynál, itt is megnövelték a hátsó túlnyúlást.

A látványos fényezés, az ajtókat és a kerékíveket aláfestő, vastag műanyag burkolat és a nagyméretű könnyűfém kerekek igényes kivitelezésről tanúskodnak; a küszöbtoldat, a sötétített üvegek és a fényezett diffúzorbetét pedig azt sugallják, ez az autó sokkal inkább életmódparipa, mint teherhordó igásló.

Ez már nem lehet véletlen: megkockáztatjuk, hogy már ősszel bemutatja pickupjának európai verzióját a Dacia.