A 35 éves építési vállalkozó – tehát nem a Led Zeppelin basszistája! -, John Paul Jones múlt hét csütörtökön beindította teherautóját, célba vette saját házának az egyik falát, és meg sem állt, amíg a túloldalon ki nem jött. A robajra felriadó szomszédok értesítették a rendőrséget és a tűzoltóságot, ám a vezetőnek semmi baja nem történt – nem úgy, mint a Georgia (USA) állambeli Senoia városában álló házának, amit félig lebontott a 3,1 tonnás menetkész tömegű jármű.

“Már nagyon untam, hogy nem tudom eladni a házat. Egyszer csak eszembe jutott, hogy ez jó ötlet lesz” – mondta a férfi, aki alighanem annak köszönheti az életét, hogy a házban már korábban elzárták a villany- és gázszolgáltatást.

A férfi két nap alatt úgy-ahogy rendbe hozta a megrongálódott épületet, ám ekkor már egészen más válaszokat adott, mint korábban.

Először a feleségét hibáztatta, mivel, ahogy mondta, egy telefonbeszélgetés során annyira felidegesítette őt, hogy így kellett levezetnie a feszültséget. Fél perccel később viszont már azt nyilatkozta: unatkozott, és azt gondolta, ha lerombolja a házat, legalább lesz mivel elfoglalja magát, amíg felépíti. Nem kellett sokat várni a harmadik verzióra sem: állott volt a levegő a házban, ki kellett szellőztetni.

A férfi alighanem elmezavarban szenved, a rendőrség azonban nem tehet semmit: mint mondják, nincs olyan törvény, ami megtiltaná, hogy valaki a saját autójával áthajtson a saját házán.

Chevrolet 2500HD: nem egyszerű pickup

A pickupokat az amerikai köznyelv egyszerűen ‘truck’-ként emlegeti, amit magyarul tévedés teherautónak fordítani, hiszen többségükben 3,5 tonna alatti össztömegű kisteherautókról van szó. Ez esetben azonban valóban teherjármű a truck: a Chevrolet Silverado nagy teherbírású változatának, a 2500HD-nak az első generációs példányával hajtott át saját nappaliján a történet főhőse. Ez rakomány nélkül, üresen is karcolja a 3,2 tonnát, hasznos terhelhetősége legalább egy tonna, vontatni pedig akár 7500 kilót is lehet vele, attól függően, hogy a 6,0 vagy a 8,1 literes V8-as benzinmotorral vették meg. Nem csoda, hogy úgy ment át a házon, mint forró kés a vajon.