Az előzetes letartóztatásban lévő 39 éves vádlott 2014 őszén esténként és éjszakánként autójával rendszeresen közlekedett a főút Kisvárda és Nyíregyháza közötti szakaszán azért, hogy az elhaladó autókat kövekkel megdobálja.

Több tízezer forintos károkat okozott azzal, hogy a szemből érkező autók szélvédőjére követ dobott kocsija lehúzott ablakán keresztül. Ezzel veszélyeztette a közlekedés biztonságát is. Csak a szerencsén és az autósok lélekjelenlétén múlott, hogy senki nem sérült meg egyik esetben sem.

A férfi 2014 novemberében egy-egy éjszaka már több autót is megrongált, végül sikerült elfogni az országúton kődobálás közben. Utolsó bűncselekményét kábítószer hatása alatt követte el, a lakásán is találtak csekély mennyiségű drogot.

36 rendbeli közúti veszélyeztetés bűntettével, 21 rendbeli rongálás vétségével, kábítószer birtoklásának vétségével, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetéssel vádolták meg a férfit, aki a bűncselekmények nagy részét beismerte, de a tetteire nem adott magyarázatot.