Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport pilótája a negyedik rajthelyet szerezte meg Túraautó-világbajnokság a németországi futamára, amelyet a legendás Nürburgringen rendeznek.

A 25 kilométeres pályán rendhagyó módon zajlott az időmérő , mert nem szakították három részre, helyette egy 60 perces etapot rendeztek meg a Zöld Pokolnak becézett pályán. Szerencsére az időjárás is kedvezett a mezőnynek, hiszen a reggeli felhőszakadást és ködöt felváltotta a verőfényes napsütés.

Norbi végig jó tempót autózott, biztosnak tűnk, hogy az élmezőnyből rajtolhat. 20 perccel a leintés előtt második idővel jelezte igényét a jó rajthelyre, de aztán Sebastien Loeb (Citroën) és Hugo Valente (Chevrolet) is megelőzte, miközben Jose Maria Lopez tartotta az első helyet.  

Az időmérő végén López, Valente, Loeb, Michelisz volt a sorrend. A Zengő Motorsport versenyzője maradt a legjobb hondás versenyző. Mindkét Lada idő előtt feladta az edzést, miközben a Citroën kínai versenyzője is a korlátnak csapta a C-Elysee-t.

Michelisz Norbi az első futamon a negyedik helyről indulhat, a másodikon – a fordított rajtrácsnak köszönhetően – pedig a hetedikről.