Michelisz-bravúr és -bukta a Nürburgringen 2 Nem volt boldog Michelisz Norbert – a szokásokkal ellentétben a két futam után egyszerre megtartott – díjátadón, mivel a második futamot a bokszból kellett végignéznie.  A Zengő Motorsport pilótájának autójába ugyanis a rajt utáni első kanyarban hátulról belerohantak, amitől eltört a Honda hátsó futóműve. Kénytelen volt a bokszba hajtani.  A futamot Yvan Müller nyerte, José Maria Lopez (mindkettő Citroën) és Tiago Monteiro előtt (Honda).

Nem szabad azonban nagyon szomorkodnia a magyar versenyzőnek, hiszen az első futamon remekül ment, pedig ott sem volt százas az autója.  A rajtnál a második helyről rajtoltó Bruno Valente ugyanis, miután elrontotta saját indulását és Norbi előzni próbálta, felkente a falra a magyar pilóta autóját, amelyben ettől elment a kormányközép. Míg Norbi küzdött, Valente nem ért célba, később a sóderágya dobta a Chevy-t, ami ott is ragadt.

Norbi végül a Citroën-trió (Lopez, Loeb, Müller) mögött jött be a negyedik helyre, miközben a negyedik francia autóval Ma megelőzte Gabriele Tarquinit.  Ezúttal is Michelisz Norbi volt a legjobb privát versenyző és a legjobb hondás.

José Maria Lopez egyébként az első pilóta volt, aki világbajnoki futamot nyert a Nürburgring nagykörén 1983 óta. Akkor a Tartossági világbajnokságban Jacky Ickx és Jochen Mass nyert egy Porsche 956-ossal.