A kaliforniai San Bernardino városából keletre kivezető 210-es számú autópálya mentén húzódó, nyílegyenes West Highland sugárúton rendszeresen szerveznek gyorsulási versenyeket a környékbeli fiatalok. Ez történt szerdán éjjel is, amikor a Jimenez fivérek vágtak neki az útszakasznak. 
Nagyjából másfél kilométeren át gyorsulhattak, amikor egyikük, a 19 éves Mark Anthony elveszítette uralmát 1992-es Mitsubishi 3000 GT típusú gépkocsija felett, és áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol oldalával nekiütközött egy szabályosan közlekedő, 2011-es Toyota Corollának.
A Toyota három utasát kritikus állapotban szállították kórházba, a jelentések szerint mindannyian fel fognak épülni. A tinédzser azonban a helyszínen életét veszítette, a teljesen összeroncsolódott utasfülkében esélye sem volt a túlélésre.
Testvére a baleset után megállt, a helyszínen maradt, és segítette a hatóságokat a munkájukban. Egyelőre nem emeltek ellene vádat, ám miután a rendőrség megállapítja az ütközés sebességét, várhatóan letartóztatják a fiatalembert.
Ha azt hiszed, láttál már jégesőt, kattints és ámulj: ilyen, amikor a természet megmutatja az erejét.

A testvérével versenyzett, belehalt az ütközésbe 1