Az 52 éves Leslie Roy és nővére, az 56 éves Lee Marie Wright egy családi találkozó után indult haza április 11-én, amikor terepjárójuk elakadt a Michigan állambeli tóvidéken, a kanadai határ közelében. A hölgyek úgy döntöttek, szép tájakon szeretnének utazni, ezért egy természetvédelmi terület felé kerültek. Arra azonban nem számítottak, hogy az ezen átvezető, alacsonyrendű utakat még mindig hó borította.
Autójuk egy erdős területen elakadt, és mivel a környéken nem volt térerő, nem tudtak mást tenni, mint várni. Indulás előtt azonban azt mondták rokonaiknak, hogy valószínűleg kaszinókat és vízeséseket fognak útba ejteni, ezért amikor nem érkeztek meg lefoglalt szállásukra, a hatóságok másfelé kezdték keresni őket.
Így aztán csaknem két héten át tartott a kutatás; a nők ez idő alatt mindössze nyolc doboz kekszen és hóból nyert vízen éltek. Autójukból egy idő után kifogyott az üzemanyag, így az akár -7°C-os éjszakákon több réteg ruhát felvéve tartották melegen magukat.
A tizenharmadik napon egy rendőrségi helikopter pilótája pillantotta meg a fák között álló autón megcsillanó napfényt. Elkezdett körözni felettük, mire a nők kiszálltak a kocsiból, integettek, és jelzőtüzet gyújtottak. Mivel a környéken nem volt leszállásra alkalmas hely, jó pár kilométerrel odébb tudott csak landolni a helikopter. Az elveszett hölgyeket kissé legyengült állapotban, de alapvetően egészségesen szállították kórházba, orvosaik szerint maradéktalanul helyre fognak jönni.
Ebben a szituációban nem segített volna, de minden más élethelyzetben jól jönne az a meglepetés, amire egy használt autóban elrejtve bukkant rá az új tulajdonos…

Két hétig élt autója foglyaként a testvérpár 1