Alig másfél hónapja, hogy írtunk a Mercedes C-osztály közelgő kupéváltozatáról. Az erősen álcázott prototípusról nem sok érdemi információt lehet tudni, azon kívül persze, ami magától értetődő: az S-Coupé idomai és a C-szedán technológiája találkozik majd benne.
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem meglepő, hogy a Mercedes párhuzamosan fejleszti az alapmodellel az AMG csúcsváltozatot. A mostani képeken jól látható eltérések azonosítják a sportos csúcsvariánst, az öblös első légbeömlőktől a peres abroncsokon át a dupla ikerkipufogóig.
A 2016 elején piacra lépő modell alapkivitelében 476, csúcsváltozatában 510 lóerős lesz; a nyomaték 650, illetve 700 Nm. A szedán 4,1, illetve 4,0 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, a kombi kiadásnak egy tizeddel hosszabb időre van szüksége, a kupé vélhetően legalább olyan gyors lesz, mint a négyajtós.
Ha tempójában a limuzinhoz, árában várhatóan a drágább kombihoz igazodik majd a kupé; ez magya viszonylatban 22-24,5 millió forint körüli vételárat feltételez. Ennél kézzel foghatóan drágább lesz a később érkező kabrió.