Marokkóban zajlik a Túraautó-világbajnokság második versenyhétvégéje, ahol Michelisz Norbert korábban nem volt túl sikeres, de most talán szerencsésebb lesz. A Citroën által uralt időmérő a várakozásokon felül alakult, hiszen a tíz közé jutás volt a csapat célja.

Sokáig új tűnt, hogy Michelisz Norbi nem tud tovább menni a kvalifikáció második részébe, de aztán az új szett gumi megoldotta a gondjait és a nyolcadikként került a legjobbak közé. A Q2 leintéséig úgy tűnt, hogy Michelisz az ötödik idővel bejut a Q3-ba, de Tom Chilton kiszorította, hatodikként zárt, miközben a két gyári Honda és Yan Müller is azon játszott, hogy tizedik legyen. Utóbbinak sikerült, így elvileg ő indulhat a második futamon az élről.

A Q3-ban argentin José María López (Citroën) futotta a legjobb időt, megelőzve a hazaiak kedvencét Bennanit és kínai csapattársát Ma Csing Huát, beállítva az első futam rajtsorrendjét.

MIchelisz vasárnap azonban mégsem hatodik helyről rajtol majd, mert első futam rajtsorrendjét büntetések befolyásolják. A motorcsere miatt a mezőny végére sorolták, Tom Chiltont, Gregoire Demoustiert, Rob Hufft, James Thompsont, Hugo Valente-t. Öt helyes rajtbüntetést kapott a korábbi futamról Yvan Muller (Mehdi Bennani meglökéséért) és John Filippi (James Thompson) kiforgatásáért. Mivel Valente (4.) és Chilton (5.) Norbi előtt végzett, így eléjük kerül és a negyedik helyről rajtolhat. Nem is kell mondanunk a legjobb hondás a magyar.

Így értékelt Michelisz Norbi